De begane grond/ entree van het WOONHUIS was een overblijfsel van verschillende ingrepen, uitgevoerd in het verleden, door vorige bewoners. De ruimte moest meerdere functies krijgen. Die van fietsenstalling en van kinderspeelkamer, maar ook het toilet moest blijven en de garderobe.

De plaats van het toilet is dezelfde gebleven, maar is wel een fractie smaller geworden, om de deur en raampartij iets meer ruimte te geven. Ook de meterkast is om die reden zo ondiep mogelijk gemaakt en zo ver mogelijk van het kozijn geplaatst.

OUDE LIEFDE
FABRIC_TABLE
WHATEVER-KAST
HANGLAMP
STAANDE LAMP
KAT EN MUIS
WERKTAFEL
ZOLDERKAMER
SCHIEDAM
HOOGSLAPER
BURO
HUISKAR
HEKJES
PALLET
BOEKENKAST
HELLO FASHION
LADENKAST
KAST1+2
SILHOUETKASTJE
PETERVANBRUGGEN
+31 (0)6 2605 2362

INFO@PETERVANBRUGGEN.NET


WOONHUIS
TAFELS
BASSO
DESIGNBEURS #01
MAATWERK
DESIGNBEURS #02
KASTEN
KEESSIE
PURMEREND
BIBLIOTHEEK

INFO

Om de hoogte te benadrukken (en te voorkomen een denkbeeldig plafond te creeeren, zoals in de oude situatie het geval was) is de meterkast door middel van een open vakkenkast helemaal doorgetrokken naar het plafond. Ook de wand van het toilet is om die reden hoger dan de voordeur en wordt zelfs met een open balkenframe met het plafond verbonden. De wand zelf heeft een trapje, om de rechtlijnigheid te doorbreken. Op de kopse kant van het toiletblok is een hoge garderobekast geplaatst. Zowel de deuren van deze kast, alsook die van het toilet en de meterkast zijn gemaakt van ruwe vurenhouten latten.
Het plafond in het toilet bestaat uit een frame, waarin transparant plexiglas in verschillende kleuren is geplaatst, waardoorheen daglicht valt of licht van de lamp die er boven hangt. Aangezien de ruimte vanaf de trap naar de eerste verdieping ook van boven is te zien, heeft de lamp niet alleen een onderkant en zijkant, maar ook een bovenkant, die bestaat uit stroken gekleurd perspex.

Om de fietsen aan het oog te onttrekken is besloten een wand te plaatsen, die helemaal doorloopt tot het plafond. Dit benadrukt eveneens weer de hoogte. Om toch zo veel mogelijk licht binnen te laten vallen en de ruimtelijkheid zo veel mogelijk te bewaren, wordt de wand naar boven toe steeds transparanter.

De plavuizen zijn verwijderd en daarvoor in de plaats is een houten vloer gekomen.